Грамоти и награди по случай 24 май

На 20.05.2022г. на официална церемония в читалище „Обединение“ по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност областния управител Даниел Делчев и заместник – областния управител Юлия Чортленова наградиха изявени ученици, учители и творци от област Кърджали за висок професионализъм и принос в развитието на просветата в област Кърджали. От ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Кърджали бяха Нурджан Хабилова, ръководител на направление „ИКТ“ и ученичката от 7а клас Иванка  Боянова с кл. ръководител Венера Сарлова за Трето място в конкурс за рисунка „Родопски багри“, Бронзов медал в Националния фолклорен конкурс „Весел Чичопей“ за народно пеене, Трето място и медал като индивидуален изпълнител в Седмия Национален фолклорен фестивал „С вяра в доброто и надежда в бъдещето“ – Димитровград и в много други участия на олимпиади, конкурси и състезания.
В Деня на светите братя Кирил и Методий на общоградско тържество в градската градина кметът на град Кърджали – д-р. инж. Хасан Азис награди ученици представили Кърджали достойно на национални и международни конкурси, олимпиади, състезания и фестивали. Във възрастова група 2-7клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ награди получиха Людмила Боянова от 4б клас с кл. ръководител Павлина Митрева за Първо място във Великденското математическо състезание, класирана на призови места на националния кръг на музикалната игра „Ключът на музиката“, достигнала на национален кръг на олимпиадата „Знам и мога“ и много други участия през изминалата учебна година и седмокласничката Ангела Раева с кл. ръководител Венера Сарлова за достигане на национално ниво в олимпиадата по математика. Кметът отдаде почит към делото на учители и дейци на културата от общината, като им връчи грамоти и плакети, от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Кърджали бяха отличени  Валерия Бошева,  старши учител в начален етап и Маргарита Русева, старши учител прогимназиален етап.
„24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е един от най-светлите и почитани празници от всички нас, защото е израз на нашата идентичност, на творческия ни заряд, на силата, на духовността, крепила ни в трудни времена. Всяка година на този красив празник отбелязваме святото дело на равноапостолите Св. Св. Кирил и Методий, сътворили азбуката и дали правото на българите и всички славяни да се гордеят.
Нека ценим високо културата, просветата, науката и да опазим славянската писменост с извисен дух и непрекъснат стремеж към знания.“