Помощник директор

        Пом. директор по УД: Антоанета Сендова
Пом. директор по АСД: Марина Бейчева

 

Последни публикации

Коледни празници в ОУ ,,Св.Св. Кирил и Методий”, гр. Кърджали

Коледуването е един от най-обичаните зимни български обичаи. Малките четвъртокласници от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали и тази година спазиха традицията. За този обичай подготовката започна месец преди това. Ученици, учители и родители учеха благопожелания, коледарски песни, подготвяха подходящи носии, майсторяха дървени геги , украсяваха калпаци, запознаваха се с ритуалите на празника И тази година първите коледни благопожелания за здраве, сполука и успехи малките коледари отправиха към стопанина на училището г-жа Лиляна Янкова. Директорът благодари и според традицията дари коледарите.

Своята обиколка децата започнаха на Игнажден, като коледуваха при Енорийския свещеник на храм ,,Св.Георги” отец Петър. Облечени в народни носии, с окичени калпаци и потропвайки с украсени геги, те гостуваха на Областния управител Илия Илиев, на Началника на регионалния инспекторат по образованието Гроздан Колев, а в кметството бяха посрещнати от г-жа Ширин Сюлейман. С песни и наричания коледарите отправиха благопожелания за здраве, мир и благоденствие. Домакините им пожелаха да са весели, усмихнати, ученолюбиви и добри , да тачат все така българските народни обреди и обичаи! И както повелява традицията, коледарите бяха дарени с лакомства и изпратени с благодарности за светлото коледно настроение, което сътвориха.
Кулминация в коледните празници бе дългоочакваният концерт на учениците от начален етап. Тържеството се превърна в празник на талантливите малчугани от всеки клас. Весели коледни , новогодишни песни и стихотворения огласиха залата.Публиката бурно аплодира изпълнението на мажоретния състав. Всички деца се бяха постарали да се представят с оригинални костюми и артистични изпълнения.

Директорът на училището г-жа Янкова лично поздрави учениците и им пожела весело посрещане на коледните и новогодишни празници , в края на концерта всеки ученик получи от ръководството на училището пакет с лакомства!
Има ли по – подходящ момент от този, за да проявиш съпричастност и благородство към всеки, който има нужда от подкрепа? Затова коледната дарителска акция в училището се превърна в традиция за надежда и на 22.12.2016г. успешно отчетохме благородната инициатива „На Коледа се случват чудеса“ с набрани 1482, 76 лв.
Тази година средствата са разпределени както следва:
– За Благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа“,                   организирана под патронажа на Областния управител – 732,76 лв;
– За подпомагане на лечението на Мария Георгиева и Георги Николов, ученици от училището – 500лв. – по 250 лв. на дете;
– За подпомагане лечението на г-жа Атанаска Терзиева, ресурсен учител в училището – 250 лв.

IMG_2948[1] IMG_2931[1]

Благодарим на всички ученици, родители и учители, които проявиха отзивчивост и доброта. Защото важното е да накараш всички около тебе в такъв момент да се почувстват по- обичани и по- силни!

  1. Коментарите са изключени за
  2. Коментарите са изключени за
  3. На Коледа се случват чудеса Коментарите са изключени за На Коледа се случват чудеса
  4. Националната Коледна кампания „Деца в риск” Коментарите са изключени за Националната Коледна кампания „Деца в риск”
  5. ,,Разкажете ни за света , в който искате да израснете” Коментарите са изключени за ,,Разкажете ни за света , в който искате да израснете”
  6. Приятелска футболна среща между ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, град Кърджали и Четвърто ОУ „Кирил Христов”, Стара Загора Коментарите са изключени за Приятелска футболна среща между ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, град Кърджали и Четвърто ОУ „Кирил Христов”, Стара Загора
  7. Обновената библиотека на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – домакин на националната седмицата на четенето Коментарите са изключени за Обновената библиотека на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – домакин на националната седмицата на четенето
  8. Отново с награди в национален конкурс Коментарите са изключени за Отново с награди в национален конкурс
  9. Нашите надежди в големия спорт Коментарите са изключени за Нашите надежди в големия спорт