Открит урок по родолюбие

 
 146 години от гибелта  на Васил Левски
 Отново на 19 февруари държавата ни ще изрази в най-голяма степен почитта си към националния герой на България, допринесъл неимоверно много за възраждането на българския дух и за Освобождението на Отечеството.На 18 февруари от 11 часа в класната стая  на I „б „клас при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Кърджали бе проведен урок по родолюбие на тема: “Левски- Апостола на свободата“.
Целта на урока бе, учениците да научат че има личности, без които не би имало България, която да обичаме и да носим в сърцата си. Апостолът на свободата е най – великият неин син. Той е идеолог и организатор на българската национална революция, най – таченият български национален герой. Децата разбраха, че днес оценяваме дейността на Апостола като подвиг, който учи съвременните българи как трябва да се служи на Отечеството.  По време на урока бе използвана презентация, която запозна учениците с жизнения път и революционната дейност на Васил Левски.
 Първокласниците  прочетоха  интересни моменти от неговия живот. Работата продължи с работни листове. Наред със затвърдяване на знанията за Апостола бе застъпена и междупредметната връзка. Урокът завърши с рецитал, който учениците бяха подготвили за великия син на България. Първокласниците  бяха направили и картички с лика на Васил Левски. Учениците подредиха изложба от снимки и книги за Левски, което даде един напълно завършен вид на урока.