,,Разкажете ни за света , в който искате да израснете”

 Това беше темата  на 44-ия международен епистоларен конкурс на Всемирния пощенски съюз за млади хора, който стартира през месец март.

 ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” традиционно участва в този конкурс и има своите победители.Тази година  в конкурса за написване на писмо участва ученичката Мария Павлова  от  V ,, а ” клас. Подкрепена от своя начален учител  Пепи Арнаудова, момичето написва  вълнуващото  писмо, за което е   наградено с грамота.
Мечтата на Мария за по-добър свят, без войни и насилие ни трогва със своята детска откровеност и искреност.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA В очакването на големите Коледни и Новогодишни празници е добре да помислим, за всички, които са без дом и препитание. Нека отворим сърцата си за добри  и полезни дела не само за себе си , а и за тези, които са в нужда. А на малката писателка Мария да пожелаем да продължава да твори  и да следва мечтите си !

 ,,Скъпо мое другарче,

 Светът, в който живея сега ми изглежда страшен и много опасен. Всеки ден научавам от новините за трагедии, убийства, катастрофи и тероризъм. Това ме плаши много и ме кара да се замисля, дали това е светът, в който искам да израсна.

Не, това не е нито светът от приказките, нито от мечтите ми. Моят свят е различен, прекрасен и добър. В него няма терористи, които застрашават живота на невинни хора, няма убийства на деца, няма трагедии и катастрофи. Всички тези страшни неща нямат място в моя свят.

 За да порасна и да се развия като личност, аз искам да живея спокоен живот с моето семейство и приятели в един много по-добър свят.В него всичко ще бъде различно. Природата ще е чиста, хората ще са задружни и винаги ще си помагат. Децата ще играят на воля по детските площадки. В моя свят слънцето ще изгрява винаги рано и ще залязва – късно. Птичките ще пеят целодневно, растенията ще украсяват паркове и площадки. Животните ще бъдат приятели с хората, а децата – винаги усмихнати, защото няма да познават страха и злото.

 Това е светът, в който аз и моите приятели ще пораснем. Както доброто във всяка приказка побеждава злото, така и аз се надявам моите мечти за безоблачни, спокойни и щастливи детски дни да победят и да направят днешния свят по-добър, за да имат децата безгрижно детство и още много сбъднати мечти. ”


Мария Георгиева Павлова   5 ,,а”клас

ОУ,,Св.Св. Кирил и Методий”

 гр.Кърджали