Честит първи учебен ден!

СКЪПИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ И ГОСТИ,
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

Днес отново е 15-септември – денят, в който бъдещето на България ще изпълни училищните дворове, а училищният звънец ще призове малки и големи ученици по пътя на знанието.
Днешният ден е празник не само за децата, но и за техните родители и учители.
На този ден най-развълнувани са онези, които за първи път прекрачват прага на това училище – първокласниците.
Обръщам се към вас скъпи първокласници, не сама защото сте най-малките и тази година ще бъдем заедно за първи път, а защото наистина имате нужда от нашата любов и грижи. Гарантирам, че вашите учители са добре подготвени, мотивирани, знаещи и можещи.
Скъпи колеги, на вас пожелавам неуморно да създавате и пазите най- голямото богатство на нашето училище – нашите възпитаници. Призванието на учителя е да съхрани ентусиазма, вечният стремеж към знанието и да го допълни с мъдрост и опит. Желая ви здраве, духовни сили и упоритост, за да преодолеем заедно трудностите и предизвикателствата на новото време.
Нека любовта на учениците бъде най-ценното признание за отговорния ви труд!
Уважаеми родители, вие сте наши помощници, вие сте нашите най-важни партньори. Пожелаваме ви да подкрепяте своите деца в нелекия им път. Вдъхвайте им увереност и ги убеждавайте, че със своя труд и упоритост ще станат знаещи, можещи и успели хора!
Ние сме училище с традиции и възможности. Нека името на нашите патрони светите братя Кирил и Методий, ни вдъхновява, учи и закриля. Нека силата на знанието ни води напред и нагоре, а светлина да отразява пътя, по който вървим.
Честит празник на всички, които носят училището в себе си – като спомен, като потребност, като очакване!
На добър час!