Клуб фотография

Отново награди в Националния конкурс „Вълшебният свят на Родопите”

„Който не е видял Родопите през живота си, той не е видял България“- е казал Иван Вазов. Изречение, носещо всичко, което трябва да се знае за тази шепичка земя. Земя, събрала в себе си спиращи дъха гледки, кристален въздух, много история и мистерия.
Земята на Орфей и Евредика, земя на човешката доброта. Родопите, вдъхновиха децата от цялата страна да разгърнат своето въображение и мечти, да претворят разнообразието, колорита и богата духовна култура в своите твори. На 1 ноември 2019 г. в Кърджали се проведе дванадесетото поредно издание на Националния празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”. В него са включени два конкурса – Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография „Фотоприказки”.
1273 рисунки и фотографии участваха в Националния конкурс „Вълшебния свят на Родопите“ от 95 населени места. Той е посветен на Деня на Кърджали – 21 октомври. За пореден път учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се представиха достойно и получиха награди:
В Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите”: Трето място за Йоанна Николова от V „а“ клас с ръководител Веска Митева, Поощрителна награда за Ъшъл Феим от IV „б“ клас с ръководител Румяна Профирова. В Националния конкурс за фотография „Фотоприказки” :
Трето място за Мелда Мехмед от VІ „б“ клас  с ръководител Федаи Мустафа.
На церемонията по награждаването присъстваха много официални гости, учители, родители и участници от всички краища на България.

Грамота и предметни награди за младия фотограф

Специална награда за Каан Хабилов от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Кърджали  в Националния ученически конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“. Конкурсът е организиран от II основно училище „П. Р. Славейков“ със съдействието на община Стара Загора. Над 1000 участници от цялата страна участваха в четирите категории: „есе и стихотворение“, „фотография“, „рисунка“, „компютърна презентация“.
Грамота и предметни награди получи петокласника в категорията „фотография“ със своя снимка, описваща красотата на Родопите.
Директора на училището – госпожа Марияна Пеева поздрави ученика и му пожела да продължава да бъде активeн фотограф и много творчески успехи!

Отново награди в Национален конкурс

imagНа 29.10.2016г. в Общински детски комплекс Кърджали бяха раздадени грамоти и награди на победителите  в  ІХ Национален празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”.  Организатори са Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието, община Кърджали и ОДК в Кърджали. Той е посветен на Деня на Кърджали – 21 октомври. В конкурса участваха  1089 рисунки и фотографии от цялата страна.
В Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” участваха 704 рисунки.
  • Специална награда на ОДК Кърджали спечели второкласничката Росица Камбурова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали в първа възрастова група;
  • Първо място – третокласничката Стела Милушева от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали в първа възрастова група;
  • Поощрителна награда спечели шестокласничката Ива Невелинова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали във втора възрастова група.
В Националния конкурс за фотография „Фотоприказки” участваха 385 фотографии.
  • Поощрителна награда спечели седмокласникът Емре Федаи от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали в първа възрастова група.
Учениците и ръководителите получиха грамоти и награди.
20161029_174637