„Равен достъп до образованието в условията на криза“

Уважаеми родители и ученици,
ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Кърджали участва в проект № BG05M2OP001-5.001-0001 „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“.
Основна цел на проекта е да не се допусне прекъсване на образователния процес и приобщаващото образование в условията на кризи, да се осигурят условия за ефективност на образованието, да се противодейства на риска от отпадане в ситуация на обучение от разстояние.
Специфичните цели са:
§ Подобряване на условията и осигуряване на равен достъп за обучение от разстояние в електронна среда;
§ Създаване на условия за усъвършенстване на цифровите умения на преподавателите за по-ефективна работа във виртуална среда и насърчаване използването на иновативни методи на преподаване и учене;
§ Насърчаване на мотивацията на родителите за по-активно включване в образователния процес от разстояние в електронна среда с цел подпомагане на учениците в семейната среда.
Дейностите, по които училището участва са:
§ Дейност 1: Закупуване на технически средства за педагогически специалисти и ученици за обезпечаване на образователния процес в условията на кризи.
Проект BG05M2OP001-5.001-0001 „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“ , финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.
За повече информация: https://www.mon.bg/bg/100925