Таекуон-до

  Уважаеми родители,

       Желаете ли Вашите деца да придобият хармонично развито и физически здраво тяло, развивайки двигателни качества като: сила, бързина, издържливост, ловкост, гъвкавост, координация? Да се приучат към морално – етичните норми на таекуон – до: уважение, дисциплина, честност, взаимопомощ, вежливост? Именно чрез тренировките по таекуон – до Вашите деца неусетно ще изградят у себе си тези, както и множество психически качества като: воля, постоянство, концентрация, борбеност, както и способността да реагират адекватно в трудни ситуации.

 Заниманията по таекуон – до не само ще повишат гъвкавостта им, но ще се явят и важна предпоставка за укрепване на тялото им и не на последно място – пречка за развитието на болести на опорно – двигателния апарат. Важно е да се отбележи, че навиците и уменията, които придобиват децата благодарение на тренировките по таекуон – до, ще окажат положително въздействие и върху по – нататъшния им живот.

 Какво е таекуон – до?

 Таекуон – до е модерно бойно изкуство, характеризиращо се с бързи, високи и въртящи ритници. Има много тълкувания на значението на таекуон – до, но преведено изцяло, то значи: "Изкуството на удрянето с ръце и крака" или "Изкуството на невъоръжения бой". Спортът е създаден в Корея и е едно от най – популярните модерни бойни изкуства.

 Цели на таекуон – до

Да повиши физическитe ни възможности;

Да подобри психическата ни дисциплина и емоционална уравновесеност;

Да ни научи на самозащита; 

Да развие чувство на отговорност към нас самите и към околните.

Таекуон – до за деца

 Таекуон – до е много подходящ спорт за деца. Те се учат на бързи реакции по време на игрите, на уважение към останалите, а също така  и да познават своите предимства и недостатъци. Децата носят пълна бойна екипировка (каска, комплект протектори за ръце и крака, нагръдник за тяло и "мида" за слабините), като са позволени само ударите в областта на торса.