ВЪЛНУВАЩА СРЕЩА С КМЕТА НА ГРАЖДАНИТЕ С КМЕТА НА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ – ИНЖ. ХАСАН АЗИС

imag0123 Обучението по предприемачество още в началните класове вече е традиция в най-голямото основно училище в областта – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали. За поредна година ученици от училището се включиха в Световната седмица на предприемачеството, която през 2016 г. се провежда в периода 14-20 ноември. Световната седмица по предприемачество е международна кампания, която има за цел е да подпомогне младите хора да развият предприемаческо мислене и поведение. В рамките й се организират разнообразни събития, които ги насърчават да генерират нови идеи и решения на същеimag0150ствуващи проблеми. Световната седмица на предприемачеството е идеална възможност да се организират вдъхновяващи събития, които да помогнат на младите хора да осъзнаят своите способности и да открият нови хоризонти пред себе си.
Тази година по повод Световната седмица по предприемачество учениците от 3 „б” клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали, обучаващи се по програмата на Джуниър Ачийвмънт имаха вълнуваща среща с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. imag0128Датата на срещата с градоначалника бе символична – 16 ноември, когато се отбелязва Международният ден на толерантността и вечерта , в която се проведе конкурса „Кмет на годината 2016” и инж.Хасан Азис бе номиниран за „Кмет на гражданите”.  Учениците и техните учители поздравиха домакините си с Деня на толерантността и ги закичиха със стикери, изобразяващи символи на толерантността и връчиха на Кмета на община Кърджали специално подготвен в часовете по СИП предприемачество подарък с послание, изписано старателно ръкописно:
Уважаеми господин Хасан Азис,
Ние, учениците от 3 „б” клас при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали Ви Благодарим, че сте наш сърдечен домакин и с нетърпение очакваме да ни разкажете интересни неща за управлението на нашия град Кърджали! Навярно не е лесно да си Кмет на община !? Избрали сме деня, в който да Ви посетим не случайно – 16 ноември е Международен ден на толерантността, а от нашите учители ние знаем, че Кърджали е столица на толерантността!imag0166 Приемете нашият символичен и искрен дар за Вас – тениска, специално изрисувана от нас в часовете по СИП предприемачество и календар за 2017 г. „Българска история с фотографии на бележити българи, съпроводени с техни мисли”, с които искаме да отправим послание с делата си да уважаваме девиза на Кърджали „Почитай миналото – гради бъдещето!” и вярата ни, че Кърджали винаги ще бъде столица на толерантността и град на достойни хора!
С уважение: собственоръчно изписани малките имена на всеки ученик от класа”
imag0191Посещението в община Кърджали бе много впечатляващо за третокласниците, на които кметът по интересен начин разказа за различните инициативи и планове на общината в областта на градоустройството и инфраструктурата на града. Гостоприемството развълнува децата, които започнаха да задават своите най-различни въпроси. imag0193Той  отговори на всички въпроси на учениците, свързани с това какво представлява  професията на инженера и архитекта  и защо е нужна днес. На всички стана ясно, че   това са  професии  с много важно значение за благоустройството на нашия  роден  град. В рамките на  петдесет минути  инж.  Хасан Азис  по много достъпен и забавен начин  запозна  малките кирилометодиевци с  проектоплановете  на града. Показа и разказа  как е изглеждал нашият град преди  години и как изглежда днес. Малките предприемачи задаваха много въпроси, относно подобряването на  градоустройствения план на гр. Кърджали. imag0237Учениците от III  б  клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Кърджали, представиха през детската призма  идеи за подобряване на  градската среда. Инж. Хасан  Азис беше толкова доволен и развълнуван от  знанията на учениците, че си позволи да им издаде една тайна –  предстоящото построяване на паметника на толерантността в централната зона на града. Всеки  ученик получи  награди от кмета на града  и сертификат от „Джуниър Ачийвмънт”.
В края на срещата Директорът  на училището  Лиляна Янкова връчи на инж. Хасан Азис Сертификат като доброволец-консултант по „Джуниър Ачийвмънт”.