Кирилометодиевци поставиха „Горска аптечка”

Експедиционно-туристическият отряд от ОУ”Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали с ръководител Маргарита Русева, организира и проведе палатков лагер в Националния център по военно обучение и спасителни дейности с. Широко поле, броени дни преди края на лятната ваканция
По традиция лагерът започна с издигане на българското знаме под звуците на химна на Република България. На следващия ден комендантът на Школата Минчо Гумаров и основател на Ученическия военен център през 1997 г, проведе спортно-туристически състезания между децата, стрелба с лък и пневматична пушка. Ангел Матушев – председател на ТД Кърджали, разясни какви опасности крие планината и правилата за безопастност.
Рано сутринта на третия ден от лагеруването учениците придружени от своите родители се отправиха към Чит кая (Ограден камък) – тракийска крепост над с. Лисиците. Целта на похода беше поставянето на „Горска аптечка” с медицински материали от първа необходимост. Местоположението и е в горичката преди въжения мост на с.Лисиците.
Децата от експедиционно-туристическия отряд, призовават всички за изработването и поставянето на повече такива аптечки на масово посещаваните туристически обекти.