Клуб по шах-мат

„Шах в училище“ – в чест на патронния празник на училището

На 11.05.2019г. в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” град Кърджали се проведе открит турнир по шахмат за ученици от I-VII клас с ръководител Федаи Мустафа. Отличните условия, осигурени от училищното ръководство, привлякоха почти всички млади таланти от класовете. Броят на участвалите 20 състезатели е рекорден за подобен турнир в училище. Това е показателно както за популярността на шахмата в училище, така и за перфектната организация, отличните награди и репутацията на училище ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” като истински приятели на шахмата.
Борбата за наградите бе оспорвана до последния ход. Контролата за игра – ускорен шахмат, предаде изключителен динамизъм и на моменти изходът от партиите се решаваше в последните мигове от отредените на състезателите 12 минути + 5 секунди на ход. Еднолично първото място със стопроцентов резултат от изиграните партии спечели ученикът от VI клас Илия Ралев. Второто място бе за най-добре представилите се Исмаил-Джан Осман-VI клас и Серкан Мюмюн -VI клас. Трети останаха  младите надежди Йордан Дичев-VII клас и Живомир Георгиев-V клас.
Грамоти получиха всички ученици  в генералното класиране и победителите във възрастовите групи. Награждаването се превърна в истински празник за малките шахматисти! Особен колорит на турнира предаде възможността родители и гости да следят на живо партиите на първите 4 дъски съобразен с емоциите на аудиторията, допринесе за атмосфера на истински шахматен празник.

Второ отборно място за Младите шахматисти

Отборът по шахмат „Младите шахматисти“  от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” с ръководител Федаи  Мустафа участва в Общинското първенство  по Шахмат, което се проведе на 16.02.2019 год. в СУ „П. Р. Славейков“ гр. Кърджали. С много игри /партии/ и добро настроение преминаха двубоите между участниците. Отборът при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”  зае  второ отборно място.
Негови представители са учениците:
  1. Илия  Ралев
  2. Исмаил-Джан Осман
  3. Серкан Мюмюн
  4. Семих Ибрям
  5. Мехмед Мурад
Изказваме благодарност към Директора на нашето училище г-жа  Марияна Пеева за оказаното ни съдействие и помощ по време на тренировките и подготовката за състезанието.
С пожелание  за по-нататъшни победи и успехи на Отбора в турнирите!

Коледен турнир по шахмат

      На 18  декември в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”  се проведе Коледен турнир по шахмат. Организатор на събитието е училището с ръководител Федаи Мустафа. Право на участие в него имаха всички ученици-любители на шахматната игра от училището. Контролата се игра 15 минути плюс 5 секунди добавено време за ход. Класираните на първо място получиха грамоти.Участниците бяха от I  до  VII  клас. С много игри /партии/ и добро настроение преминаха двубоите между участниците. Място за провеждане на шахматния турнир  бе кабинета по информационни технологии в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Турнира се проведе по швейцарска система.

С пожелание  за по-нататъшни победи и успехи на учениците в следващи турнири!

Общинско първенство по шахмат

Отборът по Шахмат с най-ентусиазираните ученици от най-голямото Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” с ръководител Федаи Мустафа участваха в Общинското ученическо първенство по Шахмат,който се проведе от 13 00 часа на 15.02.2017 год. в Актовата зала на СОУ „П.Р.Славейков“
С много игри-партии и добро настроение бяха проведени двубоите между участниците.Учениците от Отбора по Шахмат се представи много добре на турнира и се класирахме на второ място на общинското първенство.
Изказваме благодарност от името на отбора за оказаното съдействие и помощ от директора на нашето училище г-жа Л. Тодорова-Янкова за предоставената материална база за тренировки и подготовка.
С пожелание за по-нататъшни победи и успехи на Отбора в турнирите!

Областен турнир по шах мат

DSCN2586 На 12 и 13 март ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“ град Кърджали е домакин на областното състезание по шахмат за ученици. В двата дни са разпределени отборите в двете възрастови групи – V-VII клас и VIII- XII клас. Участват 4 отбора в първата възрастова група и 4 във втората от цялата област. DSCN2583Състезателите са от СОУ „В. Левски” град Крумовград с ръководител Надежда Саръева, ОУ „Хр. Смирненски” с. Кирково с ръководител Селчук Сали, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с. Нановица Хълми Ахмед и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” град Кърджали с ръководител Федаи Мустафа. Присъства В. Войнов, експерт в РИО – Кърджали, гл.секретар – Теньо Карнобатов, гл. съдия – Стефан Павлов и съдия – Федаи Мустафа.
DSCN2596Училищният отбор на кирилометодиевци завоюва първо място на общинското първенство, което се проведе на 10.02.2016 в Кърджали. В оспорвана надпревара шестимата седмокласници доказаха класата си на отлични шахматисти. Техният девиз е: „Победа и пак победа!“ DSCN2582Дирекрорът на училището, техният ръководител г-н Федаи Мустафа и всички техни съученици и учители искрено вярват в качествата и спортния дух на момчетата и момичетата шахматисти от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” .
Турнирът откри г-жа Лиляна Янкова – директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Тя пожела успех на всички отбори. На откриването присъстваха учители и ученици от гр. Решетари, Хърватия, които гостуват на най-голямото основно училище в Кърджали по проект „Солидарност между поколенията” по програма ACES, Academy of Central European solidarity.

Общинско първенство по Шах-мат

    DSCF1938 На 10.02.2016 год. в СОУ „П.Р.Славейков „ гр.Кърджали се проведе Общинско първенство по Шах-мат. В турнира участваха три училища от града СОУ “П.Р.Славейков” ; СОУ ,, Вл. Димитров-Майстора” и най- голямото ОУ “Св.Св. Кирил и Методий,, гр.Кърджали с ръководител Федаи Мустафа
Турнирът се проведе в Актовата зала на СОУ,,П.Р.Славейков,, като нащето училище участва всяка година традиционно.
С много игри /партии/ и добро настроение преминаха двубоите между участниците.
Отборът на най-голямото ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” зае първо отборно място в турнира .
Негови представители са учениците :DSCF1940
1. Алекс Сенков   2. Йордан Запрянов
3. Златан Чиев     4. Радослав Карагьозов
5. Еркай Йосифов  6. Халил Юзеир
Изказваме благодарността си към Директора на нашето училище
г-жа Л. Тодорова-Янкова за оказаната ни помощ по време на тренировките и подготовката за състезанието.
Нащият девиз е: Победа и пак победа