„Шах в училище“ – в чест на патронния празник на училището

На 11.05.2019г. в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” град Кърджали се проведе открит турнир по шахмат за ученици от I-VII клас с ръководител Федаи Мустафа. Отличните условия, осигурени от училищното ръководство, привлякоха почти всички млади таланти от класовете. Броят на участвалите 20 състезатели е рекорден за подобен турнир в училище. Това е показателно както за популярността на шахмата в училище, така и за перфектната организация, отличните награди и репутацията на училище ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” като истински приятели на шахмата.
Борбата за наградите бе оспорвана до последния ход. Контролата за игра – ускорен шахмат, предаде изключителен динамизъм и на моменти изходът от партиите се решаваше в последните мигове от отредените на състезателите 12 минути + 5 секунди на ход. Еднолично първото място със стопроцентов резултат от изиграните партии спечели ученикът от VI клас Илия Ралев. Второто място бе за най-добре представилите се Исмаил-Джан Осман-VI клас и Серкан Мюмюн -VI клас. Трети останаха  младите надежди Йордан Дичев-VII клас и Живомир Георгиев-V клас.
Грамоти получиха всички ученици  в генералното класиране и победителите във възрастовите групи. Награждаването се превърна в истински празник за малките шахматисти! Особен колорит на турнира предаде възможността родители и гости да следят на живо партиите на първите 4 дъски съобразен с емоциите на аудиторията, допринесе за атмосфера на истински шахматен празник.