Награди и дипломи от Олимпиада Кингс

Учениците от IIа, VIa и VII б клас на ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ гр. Кърджали активно  участваха във финалния кръг на международната олимпиадата Кингс през учебната 2023/2024г. в категорията „Активен клас“. Участниците получиха дипломи първа, втора и трета степен по български език и литература и математика – II клас. Дипломи първа, втора и трета степен по български език и литература, математика, човекът и природата, логика, информатика и английски език, получиха учениците от VI и VII клас.
Български език и литература:
1.Симай Мехмед – IIа
2.Ахмед Хайрула – IIа
3.Дея Янева- IIа
Математика:
1.Ванеса Кънева- IIа
2.Симай Мехмед- IIа
3.Баръш Бекир- IIа
Индивидуално участие и отлични резултати в олимпиадата по български език и литература, математика, човекът и природата, логика, информатика и английски език  постигна Людмила Боянова от VIIб клас. Тя получи диплом първа степен по български език и литература, по математика, по човекът и природата и по английски език. По логика и информатика е с диплом втора степен. С диплом втора степен по английски език са: Емир Рашид, Еджрин Шабан, Никола Йорданов, Дилек Салиф, Айсу Ахмед, Селин Мехмед – VIa; Денис Гъдов – VIб; Назмие Рамадан – VIIб клас. С диплом трета степен по английски език е Джансу Ибрям – VIIб.
Всички участници в олимпиадата получиха дипломи и химикалки с логото на олимпиадата.
Грамоти за значителни успехи в организирането на олимпиадата и подобряването на учебния процес получиха г-жа Невенка Гинева, класен ръководител на IIа клас и г-жа Шенай Али, учител по английски език в прогимназиален етап.
Честито на победителите! Гордеем се с вашите постижения! Продължавайте да се изкачвате все по-нагоре по стълбата на знанието!

116 години от обявяването на Независимостта на България

На 22 септември честваме на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. На 22 септември 1908 г. в старата българска столица Велико Търново се състои „Тържественото провъзгласяване на Северна и Южна България в независимо Царство“.
С този акт България не само става независима държава, но официално се завършва процесът на Съединението от 1885 г. на Княжество България с Източна Румелия.

Честит първи учебен ден!

Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” откри новата 2024/2025 учебна година в обновената сграда на бившата гимназия. С посрещане на знамето на училището и химна на Република България започна тържеството по откриване на новата учебна година. Близо 450 ученици прекрачиха прага на учебното заведение.
Гости на тържеството бяха кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, областният управител Никола Чанев, началникът на Регионалното управление на образованието Ангелина Костова, Бехчет Касим, управител на фирма „Саварона“ – изпълнител на ремонтните дейности, които прерязаха лентата на обновеното училище. На събитието присъстваха и наши бивши колеги,  които споделиха нашето вълнение и ентусиазъм.
Тържеството бе открито от директора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Марияна Пеева, която удари първия учебен звънец. „Първият учебен ден е празник за всички, защото е символ на стремежа на българина към образование. Днешният ден е тържествен и благословен за всички нас – учениците, учителите и служителите на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. От днес ние имаме нов дом. Това е сграда с много история, с много слава и спомени и много носталгия за поколения кърджалийци. Днес, след 16 години, училищният двор отново е пълен с много ученици, с много усмивки, с много светлина и много цветя. Отново ще звънне училищния звънец и ще призове в класните стаи малки и големи ученици”, каза в словото си Марияна Пеева.
С пожелание за успешна нова учебна година, ученици, учители и родители бяха поздравени от кмета на Кърджали Ерол Мюмюн, областния управител Никола Чанев, и началника на РУО Ангелина Костова.
Ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” изнесоха поетично музикална програма.

Пожелаваме ви успешна и вдъхновяваща учебна година! Нека бъде изпълнена с нови знания, приятелства и радост от постиженията!

Снимки  – 15.09.2024

Откриване на учебната 2024/2025 година

Уважаеми родители и приятели на нашето училище! Скъпи ученици!
Няма по-ценно и любимо усещане за нас – учителите – от усмихнатите лица на нашите възпитаници, веселите им гласове и светлината в техните очи! В празничния Първи ден на новата учебна година, когато училището ни събира отново, осъзнаваме колко много са ни липсвали те. Дълбоко убедени сме, че това чувство е взаимно. Защото дълбокият смисъл на учебния процес е да споделяме социалния и човешкия си опит с децата, да ги изграждаме като личности – сплотени от общи мечти, амбиции, приятелства.
Очертава се нова година на нови предизвикателства, за които сме мобилизирали своите умения, усилия, желание и труд, за да превърнем нашето училище в модернизирано, комфортно и уютно място с иновативни и творчески възможности за учене и възпитание. С удоволствие и гордост ще посрещнем нашите ученици в новата сграда на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Кърджали.
С вълнение и трепет Ви очакваме на 16 септември (понеделник) от 9.00ч. да споделим заедно емоцията на празничното откриване на учебната 2024/2025 година! Нека заедно да поощрим първите стъпки по учебната стълбица на най-малките и най-развълнувани ученици от първи клас!
На прага на новата учебна година нека си пожелаем да бъдем здрави, отговорни към себе си, към съучениците си, колегите си и семействата си. Да имаме сили, кураж и оптимизъм и да превърнем всяка трудност в нова оригинална възможност за учене.
Здраве, успех и вдъхновение през новата учебна година!
На добър час!  
Класни ръководители:
I „а“ клас – Тинка Хорсикян
I „б“ клас – Румяна Профирова
I „в“ клас – Росена Чилингирова
II „а“ клас – Невенка Гинева
II „б“ клас – Айше Гъдова
II „в“ клас – Назмие Кьорова
III „а“ клас – Миглена Рушанова
III „б“ клас – Павлина Митрева
III „в“ клас – Валерия Бошева
IV „а“ клас – Красимира Райковска
IV „б“ клас – Айше Себахтин
IV „в“ клас – Галина Петрова-Добрева
V „а“ клас – Златка Вълкова
V „б“ клас – Асен Дибеков
V „в“ клас – Веска Митева
VI „а“ клас – Маргарита Русева
VI „б“ клас – Маргарита Йорданова
VI „в“ клас – Анелия Петкова
VII „а“ клас – Венера Сарлова
VII „б“ клас – Шенай Али
VII „б“ клас – Любомир Драгнев