Европейски ден на спорта в училище

На 27 септември 2024 година учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Кърджали се включиха в събитието Европейския ден на спорта в училище. Десетото юбилейно издание на най-активния ден в училище се осъществи с подрепата на учителите по ФВС под мотото „Спорт за всички“.
Официално началото на събитието бе в 08:40 часа със сутрешна физзарядка. Учениците направиха демонстрация по бойни изкуства.
В програмата бяха заложени подвижни и щафетни игри, футбол, тренировъчна фитнес програма, лекоатлетическо състезание, тенис на корт. Имаше и индивидуални участия на ученици с изявени умения в различни спортни направления. Спортният празник продължи с активности по волейбол, лека атлетика и народни хора.
Европейският ден на спорта в училище е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.

21 октомври – Ден на Кърджали

На 21 октомври 2024 г. се отбелязва Денят на град Кърджали и 112 години от освобождението му. По традиция, честванията в днешния празничен ден започнаха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на ген. Васил Делов, определян като освободителя на Кърджали. Честванията продължиха с шествие на представителните блокове на учебните заведения и детски градини, предвождано от първи ученически гвардейски отряд, фанфарен оркестър и мажоретки. Официалната част на празника бе пред паметника на Освободителите в Градската градина, където бяха поднесени венци, а делото на загиналите за свободата на родопския град бе почетено и с едноминутно мълчание, на колене.