Честит първи учебен ден!

Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” откри новата 2024/2025 учебна година в обновената сграда на бившата гимназия. С посрещане на знамето на училището и химна на Република България започна тържеството по откриване на новата учебна година. Близо 450 ученици прекрачиха прага на учебното заведение.
Гости на тържеството бяха кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, областният управител Никола Чанев, началникът на Регионалното управление на образованието Ангелина Костова, Бехчет Касим, управител на фирма „Саварона“ – изпълнител на ремонтните дейности, които прерязаха лентата на обновеното училище. На събитието присъстваха и наши бивши колеги,  които споделиха нашето вълнение и ентусиазъм.
Тържеството бе открито от директора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Марияна Пеева, която удари първия учебен звънец. „Първият учебен ден е празник за всички, защото е символ на стремежа на българина към образование. Днешният ден е тържествен и благословен за всички нас – учениците, учителите и служителите на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. От днес ние имаме нов дом. Това е сграда с много история, с много слава и спомени и много носталгия за поколения кърджалийци. Днес, след 16 години, училищният двор отново е пълен с много ученици, с много усмивки, с много светлина и много цветя. Отново ще звънне училищния звънец и ще призове в класните стаи малки и големи ученици”, каза в словото си Марияна Пеева.
С пожелание за успешна нова учебна година, ученици, учители и родители бяха поздравени от кмета на Кърджали Ерол Мюмюн, областния управител Никола Чанев, и началника на РУО Ангелина Костова.
Ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” изнесоха поетично музикална програма.

Пожелаваме ви успешна и вдъхновяваща учебна година! Нека бъде изпълнена с нови знания, приятелства и радост от постиженията!