Вече можем да четем!

На 02.04. е Международния ден на детската книга. Датата се отбелязва от 1967г. и съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиян Андерсен, който е създал едни от най-популярните приказки на всички времена. Негови творби са: „Малката русалка“, „Снежната кралица“, Грозното патенце“, „Новите дрехи на царя“ и много други. Тъй като учениците от 1в клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ казаха своето „Вече можем да четем“ и „Всички букви знаем“ на специално подготвено тържество „За буквите“, провело се на 22.03.2024г. /петък/ учителите – г-жа Ели Иванова и г-жа Таня Петкова, заедно с децата посветиха периода /25.03.-29.03./ на „Седмица на детската книга“.
     Минаха през интересно пътуване във вълшебния свят на приказките, докоснаха се до магията на незабравимите герои като Червената шапчица, Косе Босе, Котаракът в чизми, Мечо Пух и много други. Първи ден /понеделник/ – учениците се опитваха да четат книжките, които получиха като подарък от госпожите си.  Втори ден /вторник/ – оцветяваха картинки с любими приказни герои от „Грозното патенце“ и „Котаракът в чизми“.  Трети ден /сряда/ – кака Люси от 6б клас им чете своята любима приказка. Четвърти ден /четвъртък/ – първолаците посетиха училищната библиотека и се запознаха с читателската карта.
   Пети ден /петък/ – поканихме нашите баби /бабата на Бирол/ да ни разкажат приказки от своето детство.
    Цялата седмица бе специален празник на книгата за децата от 1в клас. Разбраха колко много книги има и колко много интересни истории пише в тях. Те разбраха, че „Книгата е прозорец към света“.