Национална програма „Иновации в действие“

По Национална програма „Иновации в действие“ учители и ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Кърджали посетиха ОУ „Никола Обретенов”, гр. Русе. Целта на посещението е споделяне на добри практики и обмяна на опит, което се състоя в периода 04.04-06.04.2023 г. Мобилността включва посрещане, обиколка, представяне на училище и наблюдение на учебни часове.
На срещата присъстваха екипи и от други две неиновативни училища: ОУ „Христо Ботев“ с. Ценово, обл. Русе  и ОУ „Св. Климент Охридски“, гр. Кърджали.
Програмата започна с организирано посрещане на гостите и представяне на иновационния продукт в ОУ „Никола Обретенов”, гр. Русе.
Домакините представиха пред гостите  иновативни  уроци, в които бе онагледена на практика  успешната работа по проект „Иновативно училище“. Представиха разнообразни иновативни практики като:
  1. „Виртуална разходка в североизточен регион“ – интердисциплинарен урок – 3а. клас
  2. „Храна за сетивата“ – иновативен урок – 4в. клас
  3. „Забавлявам се и научавам“ – интердисциплинарен урок по Български език и литература, Математика и Английски език – 1б. клас
  4. „Сблъсък на световете: Наука vs. Технологии version 1.0“ – иновативен урок – 4а. клас
  5. „Разкажи ми приказка“ – интердисциплинарен урок по Български език и литература, Математика и Технологии и предприемачество – 1а. клас
  6. „Прераждане на градовете – Нова планета“ – иновативен интердисциплинарен урок – 6а. клас
Чрез представените иновативни уроци всички се потопихме в творческата атмосфера и отличната образователна среда.
Срещата продължи с работна среща и в неформална обстановка и преки разговори учителите от двете училища заедно споделиха опита и впечатленията си от работата в областта на иновациите.