Великденска творческа работилница в ОУ«Св. Св. Кирил и Методий» гр.Кърджали

В навечерието на светлите Великденски празници на Велики четвъртък малките кирилометодиевчета от ОУ «Св. Св. Кирил и Методий» шарят великденски яйца във Великденска творческа работилница.

На занятието присъстваха директора на училището г-жа Марияна Пеева, родители, учители и ученици от IVа,б клас. Целта на урока е чрез творчески дейности да се обогати духовният живот на учениците.
Учителите Павлина Митрева и Невенка Гинева представиха презентация и разказаха на учениците за Великденските традиции и практики. Обясниха им как техните баби са получавали естествени и безвредни багрила от билки, орехова шума, листа от различни растения и обелки от лук.
Обясниха им, че преди всичко трябва да ценим семейството и да обичаме близките си. С неподправен детски трепет и празнично вълнение първокласниците проявиха своята привързаност към българските традиции, развихриха фантазиите си в украсяването на яйцата, отнесоха се с много старание към тази задача.
Изнесоха програма, пяха песни и рецитираха стихове за Възкресение Христово.
В края на занятието бяха излъчени и победителите за най- красиво боядисано яйце. Беше направена и красива великденска изложба.
Директора на училището г-жа Марияна Пеева поздрави първокласниците за знанията, уменията и сръчността и каза,че спазването на традициите е отговорност както на семейството, така и на училището и институциите. И това е една от важните задачи, в мисията на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.
С обич и вяра, с воля и упоритост, да работим за един по-добър свят и по-добър живот за нас и нашите деца!
Нека Великият християнски празник донесе здраве, мир и благодат за вас и вашите семейства!
Христос Воскресе!