Кирилометодиевци отбелязват 11 януари – Световен ден на думата „благодаря“!

На 11 януари отбелязваме Световния ден на думата БЛАГОДАРЯ.

Предложен е за отбелязване през 1994 година от родения в щата Илиноис Ейдриън Сиукс Купърсмит. Благодаря е една от най – красивите думи  в българския език. Да благодариш е сила. Уж не е нищо сложно и голямо, но се оказва, че не всички хора са способни да изкажат тази малка думичка, а и да изпитат благодарност в сърцата си.

Учениците от най – голямото основно училище „Свети Свети Кирил и Методий“  град Кърджали отбелязаха този ден с рецитал, с направата на картички и постери на български език, английски език, руски език и немски език. Това е един прекрасен повод да изразим благодарността си на семейството, приятели, колеги и всеки, който ни е направил деня по- добър. Може без преувеличение да се каже, че 11 януари е най – учтивия ден в годината, защото на  този ден много страни в света отбелязват Световния ден на думата „Благодаря“.

Напоследък този празник набира все по–голяма популярност. За да го отбележим обаче не е необходимо да купуваме скъпи подаръци на близките си – достатъчно  е да им се усмихнем и да им кажем „Благодаря“ – сподели директора на училището г-жа Марияна Пеева.