Малки коледари пожелаха на кмета на Кърджали европейски бюджет, стабилност и разцвет

На Игнажден, тъй както традицията повелява, коледарски дружини наричат и предвещават добра Нова година. Това направиха днес и коледарите от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Кърджали, които гостуваха в сградата на общинска и областна администрация, а първият им домакин бе кметът на Общината инж. Хасан Азис.
Облечени в традиционните български носии, с накривени калпаци и дълги геги, на който събраха даровете си, коледарите представиха народния обичай. Преди това децата разказаха за празника Игнажден и пресъздадоха обичаите и наричанията за празника. В своеобразния си спектакъл по коледуването при градоначалника, коледарите от училище „Св.Св. Кирил и Методий” бяха подготвили и специално наричане, предназначено за кмета на Кърджали инж. Хасан Азис. В него наред със наричанията за здраве, човечност, любов, красота и щастие, се казва: „А на общината да е пълна хазната,/ на европейската столица бюджет – стабилност и разцвет/а вие – най-добрият кмет!”
И както повелява традицията, кметът като стопанин на общината също дари коледарите и им благодари за хубавите думи. Изпрати ги с пожелания за здрава и щастлива 2018 година и още: „Да бъде, това което пожелавате! Да бъде в този дом и в Кърджали, и в нашата родина – здраве и берекет и успех за всички нас. Благодаря, че представяте нашите най-добри традиции, които ние трябва да почитаме, да уважаваме и традиции, с които ние трябва да израстваме. Благодаря ви много! Да бъде, дружина, успешна Новата година! Да бъде!

Арда нюз