Обновената библиотека на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”

ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, гр. Кърджали отбеляза националната седмица на четенето от 7 до 12 декември с много разнообразни дейности. Обновената библиотека на училището се превърна в своеобразен домакин на инициативата. Учениците посетиха по график библиотеката на училището, където четоха любими детски книжки и обещаха да станат редовни посетители.

IMG_20151210_120955Най-малките деца от подготвителната група подготвиха драматизация на любима приказка.Първокласниците имаха вълнуваща среща с директора на училището Лиляна Тодорова – Янкова, която разказа на децата за своята любима детска приказка и подари специално отпечатани книжки за патрона училището- светите братя Кирил и Методий, с които да попълнят класната ученическа библиотека във всяка стая. Учениците от вторите класове направиха маратон на четенето и организираха състезания за най-добър четец и най-добър разказвач на любими детски приказки. Децата бяха подготвили приказен открит урок с интерактивна игра за разпознаване на детски книжки от познати автори. Третите класове илюстрираха любим приказен герой, подготвиха изложба и оформиха кът с любими книжки, а четвъртокласниците показаха, че са много добри в четенето с разбиране на текст.

Отличилите се ученици в националната седмица на четенето бяха поздравени и наградени от директора на училището г-жа Тодорова – Янкова.