Кирилометодиевци гостуваха на СУ „Св. Княз Борис I“, с. Старцево, за обмяна на успешни практики

Като иновативно училище “Св. Св. Кирил и Методий”, участва в Националната програма „Инонации в действие”.
Целите на програмата са свързани с подкрепа за създаване на култура на иновациите в училищата в страната, за креативно мислене, нововъведения в полза на развитието и постиженията на учениците като се създават условия на педагогическите специалисти да анализират, да експериментират чрез пряк обмен и популяризиране на своите иновативни практики и продукти.

На 28 ноември 2019 год. ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали гостува на СУ ”Свети Княз Борис I” с. Старцево, общ. Златоград.
С много емоции, талант и нагледни материали домакините представиха на гостите два открити урока, в които бе онагледено използването на практико- приложните задачи и успешната работа по проект „Иновативно училище“.
Игровият метод и работа в екип са едни от най-често използваните и най-интригуващите за децата методи на обучение. Чрез тях децата се забавляват докато учат.
В основата е не само усвояване на учебното съдържание, а и усвояване на способи и начини на поведение. Учениците придобиват способност за анализ и обобщения, за вземане на правилни решения, за комуникация и контрол, съобразителност и адаптивност.
По време на мобилността се представи иновативна практика „Музикално междучасие”, иновативна практика в час по литература в шести клас на тема: Мястото на изкуството в човешкия живот- „Косачи” на Елин Пелин и иновативна практика по екология „Опознавам природата, защото я обичам” в трети клас.
Чрез представените иновативни уроци всички колеги се потопихме в творческата атмосфера и отличната образователна среда. Усетихме динамичния живот в училището.

Срещата продължи с работна среща и в неформална обстановка и преки разговори учителите от двете училища заедно споделиха опита и впечатленията си от работата в областта на иновациите.