Празник на буквите в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Настъпи моментът, в който с гордост първокласниците  да заявят “Мога да чета и пиша“.

Празници много, но най-големият празник в първи клас е  Празникът на буквите. Неусетно мина времето в изучаване на буквите и настъпи моментът, в който с гордост първокласниците  да заявят “Мога да чета и пиша“.
На 10 април  най-малките ученици – първолаците  от кърджалийското училище ОУ„Св. Св. Кирил и Методий“,   проведоха своите тържества под надслов «Празник на буквите».
Имаха празник, защото вече могат да разпознават и откриват важното и значимото, да усещат красотата на буквите, звука им, да уважават графиката на писмените знаци. Всеки, който умее да пише, чете, говори добре, притежава сила… силата на буквите, на словото, на онази невидима енергия, която докосва, стопля, гради и увлича.
Гости на тържеството  бяха директорът на училището госпожа Марияна Пеева, родители, близки и младите артисти аниматори от театър „Чар“ –  Пловдив, които докоснаха въображението, любознателността им и завинаги запалиха у тях артистичен импулс.
А може ли празник без музика? След интересните игри с буквите първолаците се потопиха в магията на българската народна музика.
Тържествата бяха интересни и завършиха неусетно.
Директорът на училището госпожа  Марияна Пеева поздрави  малките първокласници с техния празник на знанието.
Всеки първокласник получи Удостоверение за грамотност и  шарена книжка за подарък от родителите им, а почерпката беше достойна дори и за бал в „Царството на буквите”.