Празник на буквите в I а клас

В Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали се проведе най-важният за първокласниците „Празник на буквите“. Учениците от І „а” клас с гордост заявиха, че изучиха всички букви и вече могат да четат и пишат.
Децата се включиха с голямо желание в празничната програма. Тържеството започна в приказното царство „Букволандия”, където учениците се изявиха като истински актьори. Рецитираха стихчета за всяка буквичка, пяха и танцуваха с грейнали усмивки.
В края на празника госпожа Хорсикян и госпожа Карамфилова раздадоха на децата стихотворение – послание. В него трябваше да открият двата ключа АЗБУКА и ТРУД, с които могат да отключат всяка книга.
Развълнуваните първокласници напуснаха „Букволандия“ и се отправиха на дълго пътешествие в царството на книгите. Но първо трябваше да се разделят с милото си другарче – Буквара и да посрещнат новата си приятелка – Читанката.
На края на емоционалното тържество всяко дете получи подарък от своите родители – книжка с приказки от Ангел Каралийчев.