Сътрудничество за по-ефективно и качествено образование СБУ награди най-добрите синдикалисти и социални партньори за 2016 г.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA На 16 декември 2016г. председателят на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева откри тържествената церемония по награждаване на европейско и национално ниво на най-добрите за 2016 г. кметове, директори на училища и детски градини, журналисти и лидери на СБУ от цялата страна. По утвърдена традиция заключителният етап на четирите престижни конкурса на Синдиката се състоя в навечерието на Коледните и Новогодишни празници в парк-хотел „Москва“, а именно Осемнадесети национален конкурс „Синдикалист на годината“, Десети национален конкурс „Най-добър социален партньор – директор“, Единадесети национален конкурс „Журналист на годината“ и Десети национален конкурс „Най-добър социален партньор – кмет“. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERAСред официалните гости на празничната вечер бяха Мартин Ромер – европейски директор на Европейския синдикален комитет по образование, Пламен Димитров – президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), доц. д-р Гинка Чавдарова – изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Виолета Чавдарова – мениджър проекти в КНСБ, проф. д-р Росица Пенкова – директор на Департамента за информация и усъвършенстване на учителите (ДИУУ) към СУ „Климент Охридски“ и делегация от представители на Централния комитет на Съюза на работещите в науката и образованието на Република Киргистан с ръководител Сабир Тойгонбаев – заместник председател на Съюза.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAД.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, връчи най-високото отличие на Синдиката – „Златна значка” и грамота за постигнати високи резултати, личен принос, всеотдайност и професионализъм в синдикалната дейност и организационното укрепване на СБУ през 2016 г. и на Владимир Петров – член на ИК на ОбКС на СБУ- Кирково и председател на СО на СБУ в СУ „Никола Йонков Вапцаров”, с. Бенковски, общ. Кирково, обл. Кърджали;
25 директори на учебни заведения от страната бяха отличени с благодарствен плакет за висок принос в развитието на социалното сътрудничество със СБУ в престижния Десети национален конкурс на Синдиката „Най-добър социален партньор – директор“ за 2016 г. Сред наградените е и  Лиляна Тодорова – Янкова – директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Кърджали. Тя сподели: За мен е чест и най-съкровено преживяване да присъствам на това тържествено събитие, да бъда удостоена с високото отличие „Най-добър социален партньор за 2016 г. – директор”. OLYMPUS DIGITAL CAMERAБлагодаря от сърце на организаторите на Националния конкурс – Синдиката на българските учители и лично на неговия Председател – г-жа Янка Такева за любовта и подкрепата, за доверието и силния дух в отстояване позициите на българското образование. Тази награда е признание за всеотдайната работа, за силната мотивация, за ефективния социален диалог в Основно училище „Св.Св.Кирил и Методий” град Кърджали. Резултат е на едно истинско партньорство на училищния екип, с родителите чрез Училищното настоятелство и Обществения съвет, с местната общност – Регионално управление на образованието, Община и Област Кърджали и разбира се с Председателите на областните структури на СБУ – г-жа Нели Арнаудова и на КНСБ – г-жа Иванка Караколева. Сърдечно благодаря за топлото отношение, за ползотворното сътрудничество и за възможността заедно да постигаме повече.
Журналистите, които отразяваха и популяризираха обективно и професионално дейността и политиките на Синдиката на българските учители през 2016 г. бяха отличени в Единадесетия национален конкурс „Журналист на годината“ на Синдиката с благодарствени плакети и награди лично връчени им от Мартин Ромер. Получиха ги и Валентина Апостолова и Красимир Ангелов – кореспонденти на БНР и БНТ за Кърджали; Синдикатът на българските учители никога не забравя хората, които са отдали живота и професионализма си за родното образование. В залата прозвучаха думи на признателност към най-авторитетната обществена организация и нейния лидер д.ик.н. Янка Такева за всеотдайната й грижа към българското образование, за модерните и иновативни политики, насочени към усъвършенстване на системата.
ВИДЕО