„Усмихни се – чета за теб!“ Кирилометодиевци отбелязаха Международния ден на усмивката

Международният ден на усмивката е създаден на 25 януари от 14 нобелови лауреати за мир , начело с Далай Лама, които решили да го включат в своя проект за мир наречен World’s Greatest Smile Start with a Smile“или „Най-голямата усмивка в света започва с усмивка“. Учениците от IV Б“ клас при  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Кърджали с класен ръководил Павлина Митрева изработиха саморъчно табло на усмивката в което взеха участие всички деца от класа. Те изнесоха рецитал „Усмихни се – чета за теб!“, направиха стикери с усмивка, които залепиха на преподавателите  в училище. Децата подариха и заразиха с  усмивки и учителите и учениците в училището.

Усмивката не ни струва нищо, но тя ни дава много…
Тя обогатява този, който я получава, без да прави по-беден този, който я дарява.
Тя трае само миг, но споменът за нея остава завинаги.
Тя ободрява изморения, окуражава обезкуражения и е светъл лъч за тъжния.

Усмивката е най-добрата противоотрова за тъгата и тревогата. Тя не може да бъде купена, измолена, взета назаем или открадната, защото тя е нещо, което няма стойност, ако не е дарена от сърце. Някои хора са твърде изморени, за да ви дарят с усмивка. Дарете ги вие с вашата, защото най-много се нуждае от нея този, който я няма. В осъществяването на проекта участват представители на над 130 страни, посланици на добра воля на УНИЦЕФ и ЮНЕСКО и много други знаменитости от света на спорта и шоубизнеса, които използват популярността си, за да накарат хората да помислят над приятелски и мирни решения в тази насока. Усмивката е универсална, тя няма нищо общо с националността, цвета на кожата, здравето, пола, възрастта и дори с религията. Всъщност усмивката е интернационална и затова е интелигентно начало за комуникация.

Кажете „Благодаря“ на любимите хора, прегърнете ги и се заредете от техните усмивки. Не забравяйте, че не само днес трябва да сме благодарни!