Учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ отбелязаха 150 години от гибелта на Левски

България се прекланя пред подвига на Васил Левски.
С различни инициативи учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“  на 17 февруари отдадоха почит пред святото дело на Дякона.
Възпитаниците на училището изразиха желание да рисуват неговия портрет, изработиха картички и табла. Друга дейност, която вдъхнови любознателните ученици е творческата задача „Ако днес срещна Левски, бих го попитал/а…“.
„Нивга не ще те забравим, Апостоле!“- това мото обедини учениците от училището.
Учениците от вторите класове заедно с техните учители  и тази година рецитираха, пяха и четоха интересни факти от живота  на Васил Левски , направиха много постери, свързани с живота и делото на този велик българин. Заклеха се да носят в сърцата си името му и да пазят великия му завет !
 По повод 150 години от гибелта на Васил Левски, децата от ПГ и  учениците от начален етап изгледаха презентация, посветена на живота и делото на Апостола на свободата.
 Участваха във викторина под формата на игра, като целта бе да покажат какво са научили. Вдъхновени от най-яркия герой на нашата история, учениците  изработиха ръчно свои книжки в чест на Левски.
Децата от ПГ и учениците  от начален етап бяха подготвили специален кът със табла, снимки и документи, посветени на делото на Апостола на Свободата.