Деца от ДГ „Максим Горки“ гр. Кърджали на гости на третокласници

         За поредна година се организира Националната кампания за насърчаване на детското четене „Походът на книгите“. Събитието се организира от Асоциация „Българска книга“ съвместно с Министерството на образованието и науката. Целта е да се привлече вниманието на обществеността към популяризиране на четенето, с което да се повиши грамотността сред подрастващите.
           По този повод учениците от трети „А“ клас и техните учители г-жа Красимира Райковска и г-жа Елена Младенова решиха да поканят деца от трета и четвърта група от ДГ „Максим Горки“ гр. Кърджали.
             Събитието се състоя в актовата зала в училището. Учениците представиха на малките известна приказка, разказана по необичаен начин. Те избраха приказката „Червената шапчица“, но в нея имаше допуснати грешки, които малките трябваше да открият. Децата слушаха в захлас и откриха всички неточности, които пък предизвикаха смях и емоции.
              Третокласниците представиха драматизация на известната българска народна приказка „Мързеливата снаха“. Прочетоха на малките гости откъси от популярни български и чуждестранни приказки, а децата трябваше да отгатнат заглавията им. Зададоха им гатанки, а малките гости с лекота отгатнаха „Що е то?“.
             Накрая третокласниците поздравиха своите гости с песента „Щом отворя шарената книжка“, като награда за чудесното им представяне. Учениците бяха подготвили и изложба от илюстрации на известни приказки. Подариха на бъдещите ученици  книжки с приказки.