За празника ръководството и учителите организираха тържество, на което показаха творчески дух и засвидетелсваха уважение към просветното дело. Те сътвориха пъстроликия образ на учителя – будител. Той бе представен като поет със дух, като книга, в която има много мъдрост и опит, като слънцето, което пръска светлина.

01.11.

За всички ни е ясно, че ролята на съвременните будители е много по – сложна от тази да се ограмоти един млад човек. Днешната дифиниция на думата будител е различна.

За тях той е човек, който може да мотивира, да събуди желание за развитие, да потикне към добротворство и желание за победа, да отваря очите към истинското и красивото. Нека знаем, че учителят създава цяла звездна система от ученици и родители и те светят със светлината, с която той ги е заредил и да го помнят за цял живот.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На първи ноември е добре да се знае, че не гоним злите духове с тиквени фенери, че не сме чуждопоклонници, а хора, които носим гените на стремежа към науката и познание пред неуморимия труд на днешните будители. Крайно време е да разберем, че няма кой да дойде и да ни събуди, ако не поискаме да отворим очите си към духовното, стойностното и родното.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Какво ни е нужно, за да се събудим? Вяра, нови ценности и манталитет!

Днес повече от всякога, ни е нужно да се гордеем с миналото си и “ История славянобългарска“. Нужно ни е да помним, че настоящето ни е такова, каквото си го сътворим сами.

 

Да осветим пътя към знанието и добротворството!