Ученици от II „а“ клас в международен турнир по карате

IMG_3186iiВ навечерието на националния празник Трети март младите каратеки от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий гр. Кърджали зарадваха своите учители и директора на училището със сребърни и бронзови медали в престижен Международен турнир по карате.
В гр. Лесковац, Република Сърбия се проведе традиционният международен турнир по карате „IPPON 2016” с участието на 700 спортисти от 43 клуба от 3 държави – България, Сърбия и Македония.
Състезателите от карате клуб „Възход” с треньор Пенчо Стоянов спечелиха общо 11 медала. Те заеха отборното трето място и се окичиха с бронзови медали.
Учениците от II ”a“ клас Ивайла Терзийска и Георги Папратилов от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий гр. Кърджали са едни от най –добрите каратеки в клуба.
Ивайла Терзийска завоюва индивидуално ката момичета II-ро място и сребърен медал. Тя тренира от ноември 2013 година. За нея това е вторият Международен турнир, като на първия печели индивидуално бронзов медал. На национален турнир е печелила златен медал отборно и бронзов индивидуално.
Георги Папратилов тренира карате от септември 2014 година и това е първият му Международен турнир, на който печели индивидуално ката момчета II-ро място – сребърен медал. Двете деца са защитили с изпити
7 кю /оранжев колан/, стил Вадо Кай.

Честита победа, скъпи ученици! Гордеем се с вас и ви желаем нови успехи в спорта и учението!