ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ВИЦЕПРЕМИЕРА И МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА МЕГЛЕНА КУНЕВА ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ
                         УВАЖАЕМИ  УЧИТЕЛИ,
                         УВАЖЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
    На 1 ноември отбелязваме Деня на народните будители и отдаваме своята почит към паметта на големите българи, извели страната ни сред семейството на свободните народи и дали тласък на българското Възраждане.
Повече от всякога нашата нация се нуждае от всеотдайна просветителска дейност. В днешния 21 век най-конвертируемата валута е знанието, а образованите граждани са най-ценният капитал за всяка страна. Наш дълг е да положим всички усилия за модернизиране на българското образование и възкресяване на българската култура и духовност.
Уважаеми учители,
      Използвам празничния повод, за да ви благодаря за всеотдайните усилия, упорития труд и желанието, с което предавате знанието на вашите ученици. Вие сте най-значимият фактор за реализирането на образователната реформа. Отговорността пред утрешния ден е както лична – на всеки един от нас, така и  национална – на целия българска народ.
      1 ноември не бива да е единственият ден, в който изразяваме признателността си към вашия труд – време е учителската професия да върне полагащото й се авторитетно място в българското общество.
        Нека да отдадем необходимото признание за вашата благородна дейност, за упорития труд и нека заедно пренасяме духа на народните будители, защото той е част от неувяхващата българска вечност!
         Честит празник!