ДЕЦАТА ОТ СИП РЕЛИГИЯ БОЯДИСВАХА ЯЙЦА В НАВЕЧЕРИЕТО НА СВЕТЛИЯ ПРАЗНИК ВЕЛИКДЕН

IMG_3315В навечерието на светлия  празник –  Великден, учениците от  III клас  при ОУ „Св Св. Кирил и Методий “ гр. Кърджали, изучаващи СИП Религия, на Велики четвъртък боядисваха яйца и след това с помощта на учителите си  подредиха изложба. Всички вложиха огромно старание, изпълнени с трепетно очакване на празника Възкресение Христово. Изпод ръцете им се появиха чудни писани яйца. Преди това със своя преподавател по религия, г-н  Хараламбий Кузманов,  си припомниха  религиозния аспект наIMG_3319 празника Възкресение Христово и как не трябва да спираме да показваме и да правим доброта, да бъдем човечни, да бъдем хора. Преди всичко трябва да ценим много семейството и да обичаме близките си. С неподправен детски трепет и празнично вълнение децата проявиха своята привързаност  към  българските традиции.

 Религиозното образование е част от общото образование, което осигурява изграждането на цялостна личност. Единствено в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в област Кърджали се изучава предметът Религия в група по СИП.

IMG_3319Обучението и възпитанието по Религия в началния училищен етап (I-IV клас) има конкретна цел да даде на малките ученици духовни опори, които да послужат за здрава основа в процеса на личностното им изграждане. Чрез ценностите на християнската религия учениците следва да израстват като добри, духовно извисени, толерантни личности, с любов към ближния, дълг към семейството, отговорност към обществото.