Международен ден на Земята се отбелязва на 22 април. Всяка година денят на Земята обединява и вдъхновява милиони хора да се грижат по-добре за околната среда.

DSC03744Тази година темата е „Дървета за планетата. Нека ги посадим“.
Учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” активно се включиха за пореден път в проявите за чеDSC03750стването на Деня на Земята в община Кърджали. С много усмивки и пролетно настроение премина празникът в училището и на общоградските прояви.
Анна и Калина от VI a клас, водени от г-жа Милушева и г-жа Георгиева, взеха участие в Петата регионална среща за дDSC03748обри практики в екологичното възпитание на учениците „Земята – наш дом“ , която се проведе в ОДК в Кърджали на 21 април. На тази ученическа конференция те представиха презентация
Екологичното възпитание на учениците от нашето училище бе демонстрирано по блестящ начин, когато в самия Ден на Земята всички се включиха в почистването на училищния двор и класните стаи. И малки, и големи кирилометодиевци показаха, че както се грижат за дома си, така се грижат и за любимото си училище. Въоръжени с чували за смет, те превърнаха инициативата в забавление, като се надпреварваха чий район ще бъде почистен най-бързо и най-добре.
Докато техните съученици почистваха, Елван, Елица и Полина от VII а клас се изяваха на „Празника на цветята” пред театъра в Градската градина. С много фантазия и усет момичетата оформиха своите цветни композиции, носещи усещане за пролет.
В колоездачната обиколка на град Кърджали участваха момчета от шести и седми клас. Тази инициатива се провежда всяка година по идея на ПГЕЕ „Капитан Петко войвода”. Нашите ученици показаха внимание и ангажираност към безопасността в движението по пътя.
Празникът завърши с много усмивки. Участниците получиха поздравителен адрес от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.