Апостола на свободата Васил Левски

За Левски можем да говорим много, но думите няма да бъдат достатъчни, за да изразим своята признателност пред Великия Син на България!
Днес в ОУ ”Св. Св.Кирил и Методий” град Кърджали отдават специална почит към Апостола на свободата Васил Левски. Ученичката от І”б” клас Дефне Иса рецитира за първи път стихотворение за Апостола:
ПОРТРЕТ

Над челото къдри от злато
над светлото лице блестят
и две очи синеят като лято
разкриват златното сърце.

„Ако печеля-печели цял народ”,
тъй рече Апостола с плам,
но с песен за смърт и свобода
напусна той земния храм.

Апостоле, и днес децата
ще пеят песните за теб –
Да чуе цяла, тя – Земята,
наистина си бил ЧОВЕК!

Автор е Мария Георгиева, бивша ученичка на школото, сега вече студентка в СУ  „Св. Кл. Охридски”. От училището са подготвили аудио и видео запис на творбата. Така тя да стигне до сърцето на всяко дете, всеки човек.
IMG_3016 Малките гвардейци от Първи детски гвардейски отряд при училището поднесоха тържествено венец пред паметника на Апостола на свободата в центъра на града и в училище. Учениците от начален етап с учители – Виолета Георгиева и Тинка Хорсикян, подготвиха тържествен рецитал посветен на Великия Син на България. Децата от всеки клас научиха по едно стихотворение за Васил Левски и се надпреварваха в конкурса за художествено слово и рисунка. Чрез тези дейности организирани в училището ще се подпомогне и учебно-възпитателния процес по родна история, за формиране на патриотично съзнание и дълг към Родината у всяко дете и всеки ученик!
Жив си Апостоле, щом децата те помнят!