“Майсторете ръчички, за радост на всички“

IMG_5046 Истинско оживление и творчески дух бе обхванал учениците от  II “а” клас на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали, с класен ръководител Николина Делчева и възпитател Димитрина Джелепова. IMG_5020Днес в часа по Предприемачество гост-консултант им беше майката на техния съученик Георги – Мария Папратилова. Тя ги запозна със своята професия на художник – приложник, разказа им за приложното изкуство и мястото му в живота на хората, особено при отбелязването на важни събития и семейни празници. Презентацията с предмети , изработени в магазин ,,Арт зона” впечатлиха децата със своята оригиналност и изящество.IMG_5034 По повод на наближаващия празник Баба Марта, гостенката беше приготвила интересни заготовки за мартеници. Децата работиха по екипи, като следваха инструкциите на консултанта. Момчетата направиха мартеница с щъркел, а момичетата-мартеница с кокиче.

       IMG_5040 В края на часа децата единодушно решиха да продадат мартениците на предстоящия базар и определиха подходяща цена. Със събраните средства решиха да подпомогнат децата с умствена изостаналост от Защитеното жилище в гр.  Кърджали. Първа  в благотворителната инициатива се включи г-жа Янкова – Директорът на училището, която закупи две оригинални ръчно направени мартеници.

        “Нека всички са весели  и щастливи с настъпването на пролетта! Нека дарим радост и усмивки на децата в нужда”- това споделяха децата в края на часа и благодариха на своята гостенка за незабравимите мигове.