Кирилометодиевци – непобедими в туристическите дисциплини дори и в Етрополе

„Опознай Родината, за да я обикнеш!” – тези думи на великия писател Алеко Константинов припомни г-жа Лиляна Тодорова – Янкова – директор на най-голямото основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, изпращайки  младите си и неуморни любители на българските планини, които за пореден път поеха да покоряват туристическите върхове.
   На 29.09.2017г. учениците  отпътуваха с голямо вълнение към Етрополския балкан, за да участват в  Шести  национален  туристически събор „ЗЛАТНА ЕСЕН  –  2017” ЕТРОПОЛЕ. Там благородно съизмериха сили с 17 туристически отряда, от различни краища на България, с амбиция да покажат на „Що е то Кирилометодиевската школа?”. В рамките на три дни там ученици и учители от цялата страна споделиха любовта си от природата и своите професионални умения как да се справят с живота извън питомната среда на града и селото.
    Също така показаха комплексни умения, свързани с лагерния туризъм. Състезанията между учениците бяха разделени на няколко етапа  – комплексна туристическа щафета, теглене на въже, построяване на палатка, колокрос и майсторско колоездене. Във всички тези дисциплини учениците се представиха на изключително добро ниво. Те заеха челни първо и второ места. Нашите деца станаха безспорен победител във всички дисциплини.. Това беше най-голямото признание за усилията на ръководителите Иван Стоилов и Маргарита Русева.
   Така общата любов към природата у всички беше дообогатена и с много нови и полезни знания.
   Всички останаха доволни,  здрави и пълни с нови преживявания и впечатления.