Кирилометодиевци отбелязоха – „Европейския ден на спорта в училище “ MOVE WEEK

Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.
2017 г. ще бъде третата година, през която организираме празника посветен на спорта в училище – „ Европейски ден на спорта в училище“
Ученици и учители от най-голямото ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Кърджали се включиха активно в Европейската седмица на физическата активност и спорта MOVE WEEK. С това на учениците се даде възможност за повече движение на открито с цел всеки да бъде активен без значение от възрастта, пола, физически възможности и социален статус. MOVE WEEK е ежегодно европейско събитие, което има за цел да ни покаже ползите от водене на активен начин на живот. С щафетно бягане, упражнения и много иг
Този празник е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.
Учениците от IV“б“ клас при ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“град Кърджали се включиха с желание в инициативата за провеждане на Европейски ден на спорта в училище. На този ден четвъртокласниците проведоха различни спортни игри. В продължение на 120 минути, те се състезаваха в следните видове спорт- футбол, теглене на въже, народна топка. Организираните спортни игри между учениците показаха желанието на младите хора да бъдат активни, физически добре развити и доказващи себе си: не само на спортната площадка, но и във всички области на живота. Спортният празник завърши с награждаване на най- добре представилите се. Всички ученици бяха убедени , че ще спортуват, за да са здрави и щастливи и с радост ще се вкючват в подони кампании.ри се оползотвори празника на спорта.