Коледно тържество в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Летете, снежинки, бийте камбани!
Че тука е Коледа — празник голям!
Белейте се вие, обширни поляни!
Светът да е бял, да е чист като храм!
И тази година талантливите деца и ученици на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Кърджали показаха, че българските традиции са свързани с един от най- светлите празници- Рождество Христово и Коледа. Цялото училище блести в своята празнична премяна, класните стаи са украсени; елхата грее, отрупана с гирлянди, свещички и бляскави играчки.  В навечерието на големите християнски празници – Рождество Христово

и Коледа жизнерадостно настроение цари в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Кърджали.  Деца, ученици, учители, родители и гости се събраха, за да се насладят на  празничното Коледно тържество. С много любов, труд и емоционално въодушевление четвъртокласниците пресъздадоха този голям празник от народния календар – Бъдни вечер и Коледа. Потропаха наричаха и коледарите пеейки коледарската песен „Стани, нине господине”.

Пожелаха здраве, берекет и късмет през Новата година. Директорът на училището г-жа Марияна Пеева ги дари дарове. Както повелява традицията тя закачи на гегите на малките коледари кравайчета, кървавица и парички, като им пожела да бъдат здрави, щастливи и много послушни. Коледарите бяха изпратени с песента „Ой, Коледо, мой Коледо”. Коледното тържество продължи с участието на всички ученици от подготвителната група и начален етап, които изпълниха стихотворения, песни и танци на празнично украсената сцена. Малчуганите  бяха подготвили богата програма.    С много трепет и вълнение се забавляваха всички заедно. Директорът на училището г-жа Марияна Пеева поздрави участниците в празничния спектакъл с великолепното им представяне, като им пожела много здраве, весели коледни и новогодишни празници, изпълнени с много приказни и незабравими емоции, споделени с най-любимите за вас хора. За финал се изви кръшно българско хоро, на което се хванаха всички присъстващи.