Коледари наричаха за здраве и берекет

Очарователни, усмихнати и облечени в красиви народни носии, четвъртокласниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- гр. Кърджали, заедно със своите учители бяха първите коледари в Областна администрация Кърджали. Малките коледари показаха традиционните български обичаи в ОА Кърджали. Те донесоха празнично настроение и с много ентусиазъм и старание изпълниха стихчета, песни и танци, свързани с народния обичай коледуване. Областния управител на Кърджали – Никола Чанев, благодари на малчуганите за радостните емоции, които създадоха за служителите на  администрацията и им пожела да са здрави и весели. Също така благодари на преподавателите и на ръководството на училището в лицето на директора г-жа Марияна Пеева, за това че съхраняват живи традициите в област Кърджали!

Добрите коледари гостуваха и в Общината,  за да поздравят кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн,  и внесоха коледна атмосфера в общинската администрация. Като истински коледари, облечени в носии, с геги в ръка и калпаци на главите  учениците пяха коледни песни и наричаха за здрава и плодородна Нова година. Градоначалникът благодари на малките коледари от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и им пожела  да бъдат здрави, усмихнати и щастливи през цялата 2024 година.

Малките коледари посетиха и Регионално управление на образованието – Кърджали. Наричаха за здраве и берекет във всеки български дом. Г-жа Ангелина Костова, началник на РУО – Кърджали поздрави преподавателите и ръководството на училището в лицето на директора г-жа Марияна Пеева, за това че съхраняват живи традициите в област Кърджали и благодари на децата за емоциите и настроението, което създадоха в навечерието на най-светлият празник- Коледа!