Третокласници честват Международния ден на детската книга виртуално

„Четенето на книги е разговор с най-добрите умове на отминалите времена, и то разговор, в който те ни споделят своите най-добри мисли.“ – Декарт
Във връзка с  Международен ден на книгата  учениците от  III“б“  при ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Кърджали проведоха онлайн различни инициативи за насърчаване на интереса към четенето, реализирани под формата на: разнообразни игри, маратон на четенето, драматизация на приказки.
Решаваха  езикови задачи и живи листи  под наслов „Опознай българския език!” Четоха откъси от  своите любими книжки с огромен интерес. Пренесоха се  в други времена и светове. Срещнаха  се с феи, принцеси, вълшебници и други приказни герои. А  някои  ученици  запознаха съучениците си с произведения на писатели от българската и световна литература.
Третокласниците изработиха и апликации на тема “Аз обичам да чета”, решаваха  живи листи и научиха интересни факти за историята на книгата.
Четенето е наистина важен ключ към  един безкрайно достъпен начин за духовно развитие, извисяване на интелекта и знанието, човешкия стремеж към самоусъвършенстване.
учители: П.  Митрева, Н. Гинева
ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр.Кърджали